Informasjon om syrer

Glykolsyre (sukkersyre), AHA

Glykolsyre er en naturlig bestanddel i sukkerrøret. Den eksfolierer huden, forbedrer cellefornyelsen, jevner ut pigmentering i huden, reduserer porestørrelsen og hjelper til med å glatte ut fine linjer og rynker. Inne i dermis fremmer denne AHA-syren syntesen av glykosaminoglykaner (GAGs) og kollagenfiber, slik at huden ser fastere ut.

Sitronsyre

Sitronsyre finnes naturlig i sitrusfrukter og er en effektiv alfa/beta hydroksisyre som har beskyttende antioksiderende og korrigerende antiaging-effekt. Syren bidrar til å reparere tegn på solskader og elastose som følge av solstråling, ved å forbedre kvaliteten på de elastiske fibrene og øke innholdet av GAGs. Fordi den har en både beskyttende antioksiderende og korrigerende antiaging-effekt, benyttes den ofte som forsterkende ingrediens når man vil behandle spesielle hudproblemer. Sitronsyre (Citric acid) – utvinnes fra sitrusfrukt
Den største fruktsyren i denne listen. Kan være vanskeligere å bufre og kan virke irriterende som ingrediens dersom den ikke er renfremstilt. Flere reagerer på stoffer fra sitrusfrukter.

Mandelsyre

Mandelsyre er en fettløselig AHA-syre som utvinnes fra mandler. Den absorberes lett av fet hud, noe som gjør den svært effektiv i antiaging-produkter for denne hudtypen. Mandelsyre har også naturlige antibakterielle fordeler, og ved regelmessig bruk bidrar den til å gjøre huden mindre fet, uten at den tørker ut. Ideel til en Rosacea og sensitiv hud pga sine beroligende egenskaper.

Melkesyre (Lactic acid) – utvinnes fra syrnet melk
Den nest minste fruktsyren som også penetrerer svært godt. Denne finnes naturlig i huden og vil ikke kunne gi noen negative reaksjoner (allergi/irritasjon). Den har vist seg å gi litt bedre fuktighetsgivende effekt enn glykolsyre og litt svakere antiage-effekt. Men generelt er glykolsyre og melkesyre svært like begge kan brukes i produkter for hudforbedring og antiage.

emblica (amlabær)

Danner en beskyttende vegg mot frie radikaler og lysner huden. I flere årtusener har dette virkestoffet vært kjent som foryngelsesmiddel innen ayurvedisk medisin i Asia.

Kojicsyre

Utvinnes av en japansk sopp, og den brukes mot misfarget hud, hyperpigmenteringer og flekker.

Glycyrrhizinsyre

utvinnes av lakrisrot. Dette virkestoffet er betennelseshemmede og lysner huden. Salisylsyre fremmer peeling prosessen.

Retinol

‘Retinol, retinsyre og retinylpalmitat er alle former for vitamin A. Retinylpalmitat er den sikreste formen, som den har den beste toleranse og færrest bivirkninger. Retinol er sterkere og vil mest sannsynlig forårsake reaksjoner og er ikke egnet for alle hudtyper. ‘

Retinsyre er den aktive formen av retinol, og retinsyre kremer er bare tilgjengelig fra en lege eller hudlege. Det er foreskrevet for alvorlige hudsykdommer som akne, men er også brukt som en potent behandling for aldring av huden. ‘Retinsyre er ikke tillatt i over-the-counter skjønnhet kremer fordi, i utgangspunktet, fungerer det for godt, forklarer Dr Mervyn Patterson, kosmetisk hudlege ved Woodfood Medical. ‘Når et produkt er klinisk testet og vist seg å være så effektive, er det klassifisert som et legemiddel, ikke en skjønnhet produkt.

Alle ulike former for retinol konverterer til den aktive formen (retinsyre) når du påfører dem på huden din, forklarer Dr Patterson.

Retinol øker celleproduksjon i det øverste laget av huden. Huden ser yngre ut. Det har også en positiv effekt på produksjonen av kollagen, fordi huden bruker retinsyre når den produserer kollagen. Som et resultat, ser huden fyldigere ut. Også hjelper det å redusere pigmentering som kommer med solskader. Imidlertid er konsentrasjonen av retinol i over-the-counter produkter liten, så du vil ikke få mirakler. De mest synlige resultatene kommer fra reseptbelagte produkter.

Er det noen ulemper?

Dessverre, ja. ‘En viss prosentandel av befolkningen er svært følsomme for retinol. Det kan føre til at cellene løsner og huden blir tørr, rød og flassende. ‘Men du er mer sannsynlig å få en reaksjon fra å bruke reseptbelagte retinsyre enn en over-the-counter produktet. Noen mennesker er følsomme selv for lave nivåer av retinol, men i virkeligheten, kan folk være allergisk mot noe annet.

Hva mer trenger du å gjøre når du bruker retinol?

Du må huske at retinol – selv i over-the-counter kremer – etterlater huden mer følsom for sollys, så du må beskytte den mer. Fordi omsetning av hudceller er høyere, cellene på overflaten er yngre og mer utsatt for solskader.

Dersom du bruker retinol produkter bør du alltid ha en solkrem med høy SPF. Gå for minimum SPF 25 selv om det ikke er sol. Bruk retinol produkter om natten. Om dagen en antioksidant fuktighetskrem (med vitamin C, for eksempel) pluss en separat SPF25 eller høyere på toppen. ‘

Hva hvis du har sensitiv hud?

Hvis du har sensitiv hud, men likevel ønsker fordelene av retinol, må du bygge opp retinol toleranse. Bruk en retinol krem ​​hver tredje natt i en til to uker, før du går for jevnlig bruk. «Se opp for brennende, stikkende og hud peeling. Stopp bruken dersom det varer en stikkende og brennende følelse over to dager
Idebenone er bioengineered fetter av vital menneskelig antioksidant enzymet – Koenzym Q10 – og opp til 1000x mer effektivt, enkelt sagt sin «Super CoQ10».

Hvordan virker det?
Det retter seg mot aldring på cellenes kraftstasjon – mitokondriene hvor det bidrar til å revitalisere hudens celler ved å eliminere overflødig frie radikaler. Det korrigerer essensen av cellulær aldring!

Hvordan er det unikt?
motsetning til vitamin og botaniske antioksidanter, skårer Idebenone høyest på Environmental Protection Factor av EPF 95, den høyeste rating av alle antioksidanter testet.

Hvorfor skal jeg bruke det?
Idebenone gir en hudforyngelse som du ikke kan få fra AHA, Vit A, Vit C eller andre Cosmeceuticals på grunn av sin helt unike virkningsmekanisme.

 

Publisert av: Frøydis Kristin Pettersen, den 17. Desember 2014

Kommentarer

Bestill time nå!